Een lichtpuntje in de duisternis

Een lichtpuntje in de duisternis
Voor diegene zoekende naar een nieuwe weg om orde in de chaos van het leven te scheppen is de “Getting Things Done” methodologie van David Allen een lichtpuntje in het donker.

Maar het alleen lezen van het gelijknamige boek geeft geen garantie op succes, wel geeft het een gedegen basisstructuur, maar ja hoe dit toe te passen in ons dagelijkse leven?

Het probleem is dat sinds het verschijnen van het boek er al weer heel wat jaartjes verstreken zijn en de huidige digitale hulpmiddelen ons steeds weer nieuwe mogelijkheden bieden om het leven zo aangenaam mogelijk te maken.

De in mijn ogen superbe GTD methode mist momenteel de broodnodige aansluiting met een praktische uitvoering in het digitale tijdperk.

Als computer nerd is het werken met pen en papier toch echt een gepasseerd station, dit is inmiddels vervangen met een keur aan digitale alternatieven. Ook kan dankbaar gebruik worden gemaakt van Siri om taken en het diverse andere materiaal respectievelijk in Things, iCloud e/o Devonthink onder te brengen, daar kan geen papier meer tegen op.

In de komende tijd ga ik dieper in op al deze nieuwe inzichten en ik wil u ideeën geven om uw eigen workflow te kunnen optimaliseren.

Posted in GTD